Суши

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г филе сьомга
150 г ориз
1 краставица
5-6 листа нори
1 с. л. оризов оцет
паста уасаби на вкус
соев сос на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
СушиОризът се измива и се налива вода, която да го покрива с 1 пръст. Вари се 30 минути на тих огън. След това оризът се разпределя в тава. Налива се японският оцет и се оставя да поеме.
2
Суши 2Сьомгата се нарязва на ивици, които се намазват с васаби. Краставицата се обелва и семената се отстраняват. Нарязва се на ивици.
3
Суши 3
Кора нори се поставя върху рогозка с гладката страна надолу. В едната й половина с мокри ръце се разпределя ориз. Слагат се ивици сьомга. Празната част на нори се навлажнява с вода. С помощта на рогозката се навива на рулце.

 


4
Суши 4Рулцата се нарязват на по-малки рулца. Гарнират се с уасаби и соев сос.
5
Суши 5СЪВЕТ: Вместо сьомга може да се завие ивица краставица. Друг вариант е да се направят топчици от ориза и да се завият с ивици сьомга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта