Суши

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г филе сьомга
150 г ориз
1 краставица
5-6 листа нори
1 с. л. оризов оцет
паста уасаби на вкус
соев сос на вкус


Начин на приготвяне:
1
Суши
Оризът се измива и се налива вода, която да го покрива с 1 пръст. Вари се 30 минути на тих огън. След това оризът се разпределя в тава. Налива се японският оцет и се оставя да поеме.
2
Суши 2
Сьомгата се нарязва на ивици, които се намазват с васаби. Краставицата се обелва и семената се отстраняват. Нарязва се на ивици.
3
Суши 3

Кора нори се поставя върху рогозка с гладката страна надолу. В едната й половина с мокри ръце се разпределя ориз. Слагат се ивици сьомга. Празната част на нори се навлажнява с вода. С помощта на рогозката се навива на рулце.

 


4
Суши 4
Рулцата се нарязват на по-малки рулца. Гарнират се с уасаби и соев сос.
5
Суши 5
СЪВЕТ: Вместо сьомга може да се завие ивица краставица. Друг вариант е да се направят топчици от ориза и да се завият с ивици сьомга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: