Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка

Гост: Щефан Фус
Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2008
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка
 
Необходими продукти:
1 кг свински гърди
3-4 свински кокала
2 моркова
1 стрък праз
1 глава лук
1 домат
1 скилидка чесън
1/2 глава целина
1 ч. л. кимион на зърна
черен пипер и сол на вкус
олио за запържване
1/2 глава зеле
1 глава лук
2-3 стръка див лук
1 ч. ч. бира
5-6 с. л. олио
1 с. л. захар
1 с. л. оцет
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кимион
черен пипер на вкус
картофи за декорация


Начин на приготвяне:
1
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка
Двата вида лук, морковите, чесънът, доматът и целината се нарязват наедро и се запържват със сол и черен пипер.
2
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка 2
Свинските гърди се поръсват със сол, черен пипер и кимион на зърна. Кокалите се поставят в тава и се овкусяват по същия начин - със сол, черен пипер и кимион.
3
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка 3
Отгоре се слага част от запържените зеленчуци и се покриват със свинските гърди. Запичат се в предварително загрята на 190 градуса фурна около 60 минути.
4
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка 4
Главата лук за гарнитурата се нарязва наситно и се задушава в загрято олио.
5
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка 5
Добавя се нарязаното зеле и се разбърква. Подправят се със сол, черен пипер, захар и оцет.
6
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка 6
Сипва се бирата, поръсва се с кимион и се оставя да се задуши зелето.
7
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка 7
Обелените картофи се настъргват фино върху гевгир в купа с вода, след което се изстискват, отцеждат се и се пържат в горещо олио.
8
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка 8
Готовите картофи се отцеждат от мазнината и се посоляват. Смесват се с нарязания надребно див лук.
9
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка 9
Изпеченото месо се нарязва така, че да се виждат костите, и се подрежда в порционна чиния върху подложка от зеле.
10
Свински гърди със сладко-кисело баварско зеле и картофи с коричка 10
Украсява се с настърганите запържени картофи и стръкове магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: