Свински рулца "Стефани"

Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2004
Свински рулца
 
Необходими продукти:
1 кг месо от свински бут
2 яйца
3-4 кисели краставички
2 домата
1 морков
2 скилидки чесън
1/4 глава лук
1 клонка целина
кимион (по 1 щипка за всеки шницел)
чубрица (по 1 щипка за всеки шницел)
горчица
4-5 супени лъжици олио
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Свински рулца
Месото се реже под наклон, напречно на мускулните влакна, така че да се получат филии с дебелина около 1 см. Всяко парче се поръсва с чубрица, кимион, черен пипер и сол, поставя се между два листа найлоново фолио и се начуква, като се започне от средата и се върви към краищата. Трябва да се получат тънки, удобни за навиване карета.
2
Свински рулца
Яйцата се варят 12-15 минути и се режат на четвъртинки. Морковът се сварява и заедно с киселите краставички се нарязва на ивици.
3
Свински рулца
Единият край на парчето месо се намазва с горчица. Поставя се парче яйце и ивички зеленчуци.
4
Свински рулца
Месото се завива на руло и се защипва с клечки за руладини в краищата. (Могат да се използват и клечки за зъби.) Пържат се в олиото на силен огън.
5
Свински рулца
Заливат се с малко вряла вода, която да стига до средата на рулцата. Добавят се лук и клонка целина, поръсва се със сол. Задушава се 40-50 минути.
6
Свински рулца
Двата домата се настъргват и се поставят в дълбок тиган, вътре се прецежда бульонът от задушените рулца, добавят се накълцаният чесън и малко чубрица. Слагат се рулцата и се оставя да покъкри 10 минути. Рулцата се сервират полети с доматения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: