Бусека

Дата: 06.10.2004
Източник: Бон Апети
Бусека
 
Необходими продукти:
1 кг шкембе
200 г зрял фасул
2 домата
2 морковa
2 глави лук
3 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 ч. л. риган
мазнина за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
БусекаФасулът се залива с вряла вода и се изчаква да изстине. Изцежда се и се поставя в тенджера под налягане, залива се с малко вода, оставя се да заври, след което отново се оставя да изстине и се залива с 2 л студена вода. Добавя се шкембето и след като тенджерата вдигне налягането, се вари 30 минути.
2
Бусека 2Лукът, морковите и чесънът се нарязват и се запържват до златисто в предварително загрята мазнина.
3
Бусека 3Доматите се нарязват на по-едри кубчета, прибавят се към останалите продукти в тенджерата и се оставят да се задушат.
4
Бусека 4Добавя се нарязаното на малки парченца шкембе. Посолява се и постепенно се налива от бульона. Прибавят се свареният боб, дафиновите листа и риганът и се оставя да къкри около 20 минути. Сервира се със ситно нарязан пресен магданоз или с люта чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта