Сьомга със сос от каперси

Дата: 01.12.2001
Източник: Бон Апети
Сьомга със сос от каперси
 
Необходими продукти:
2 филета от сьомга (около 300 г)
1 стрък праз
1 ч. бяло вино
1/2 ч. сметана
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. олио
1 с. л. зехтин
1 с. л. каперси
 

Начин на приготвяне:
1
Сьомга със сос от каперсиФилетата се осоляват и се поръсват с лимонов сок. Поставят се върху решетка в тава и се пекат в предварително загрята до температура 200 градуса фурна по 10 минути от всяка страна.
2
Сьомга със сос от каперси 2Бялата част на праза се нарязва на много ситно и се запържва в сгорещен зехтин за 1 1/2 минута. Прибавят се каперсите и след като се запържат, се разрежда с бяло вино.
3
Сьомга със сос от каперси 3Слага се щипка сол и се оставя на по-силен огън, за да се изпари виното.
Когато сосът е почти готов, се добавя течна сметана и се оставя да кипне. Подправя се с малко черен пипер и 3-4 стръка ситно нарязан копър.
4
Сьомга със сос от каперси 4Сервира се, като филетата се поставят в чиния и се заливат със соса. Декорира се със стръкчета копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Класическо тирамису
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта