Тарт татен с манго

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 16.12.2014
Тарт татен с манго
 
Необходими продукти:
150 г захар
170 г краве масло (от които 120 г - студено)
1 бр. манго (по-едро)
220 г брашно
1-2 щипки сол
4 с. л. студено мляко


Начин на приготвяне:
1
Тарт татен с манго
Намаслете дъното и стените на форма за тарт.
2
Тарт татен с манго 2
Направете карамела, като разтопите захарта в дълбок съд с дълга дръжка. От време на време разклащайте съда, за да се разтече захарта.
3
Тарт татен с манго 3
Накрая пуснете маслото и разклатете, докато то се стопи и се смеси с карамела.
4
Тарт татен с манго 4
Изсипете го във формата. Оставете леко да изстине.
5
Тарт татен с манго 5
Обелете мангото и го нарежете на резени.
6
Тарт татен с манго 6
Подредете резените върху карамела. Хубаво е, да не оставяте дупки при подредбата.
7
Тарт татен с манго 7
Следва направата на тестото. Брашното и солта се смесват и се пресяват в купа. Добавете маслото и с бързи движения с пръстите омесете, докато сместа стане на трохи. Добавете четирите лъжици студено мляко и отново с бързи движения оформете сместа на топка. Тестото се увива във фолио за свежо съхранение и се охлажда за 30 минути в хладилник. Разточва се върху леко набрашнена повърхност на кръг с диаметър, малко по-голям от този на формата, която използвате.
8
Тарт татен с манго 8
Захлупете плодовете с тестото, като подвиете краищата му. Надупчете тестото и печете тарта в предварително загрята на 200 градуса фурна - за около 30 минути.
9
Тарт татен с манго 9
Оставете изпечения тарт да поизстине, но не прекалено дълго, за да не се втвърди карамелът.
10
Тарт татен с манго 10
Ако карамелът се е втвърдил, затоплете формата на котлона леко и тогава обърнете сладкиша. Поставете чиния или поднос върху формата и обърнете така, че формата да е отгоре. Потупайте отгоре и извадете сладкиша.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: