Тарт "Татен"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Тарт \
 
Необходими продукти:
3 ябълки
3 с. л.захар
200 г бутер тесто
100 г бял шоколад
100 мл течна сметана за белия шоколад
1 шушулка ванилия (2 пакетчета на прах)
100 г натурален шоколад
100 мл течна сметана за натуралния шоколад
1 канелена пръчка


Начин на приготвяне:
1
Тарт \
Ябълките се обелват и се нарязват на едри парчета. Изсипват се в карамелизираната в сух тиган захар, овалват се добре. (Може да се добави вода, за да се разреди карамелът и да обвие по-добре ябълките.) Нареждат се в намаслени тарталети.
2
Тарт \
Бутер тестото се постила на плота. С пръстен се изрязват кръгове. (Трябва да са с подходящ за големината на тарталети диаметър.)
3
Тарт \
Тестените кръгове се поставят върху карамелизираните ябълки, така че да ги затворят добре. Пече се 15-20 минути при температура 200 градуса.
4
Тарт \
Сосът от натурален шоколад се приготвя, като в малка тенджера се налива сметаната, слагат се шоколадът и канелата. Загрява се, за да се разтопи шоколадът. По същия начин се приготвя сосът от бял шоколад, сметана и ванилия.
5
Тарт \
Тарт "Татен" се изваждат от тарталетите, като се обръщат, така че ябълките да бъдат отгоре. Поставят се върху чиния, в която има сос от бял шоколад, отгоре се залива със сос от натурален шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: