Торта трезве

Гост: Васил Найденов
Източник: Бон Апети
Дата: 01.01.2005
Торта трезве
 
Необходими продукти:
300 г бишкоти
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. ром
4 жълтъка
250 г масло
4 с. л. какао
1 1/2 ч. ч. пудра захар
400 г заквасена сметана
8 с. л. пудра захар
1 с. л. ром
1 есенция ванилия
филирани бадеми за поръсване
кафява захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Торта трезве
Бишкотите се натрошават, поливат се с прясно мляко и ром. Разбъркват се и престояват 30 минути.
2
Торта трезве 2
Кремът се приготвя, като размекнатото масло и пудрата захар се разбиват с миксер. Един по един се прибавят жълтъците. Изсипва се и какаото.
3
Торта трезве 3
Когато се хомогенизира, кремът се разбърква с добре напоените бишкоти. След това се изсипва в голяма кръгла чиния. Оформя се полусфера.
4
Торта трезве 4
Сметаната се разбива с пудрата захар. Тортата се намазва с глазурата, поръсва се с бадеми и кафява захар. Престоява в хладилник минимум 2 часа.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ve6erka коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Ve6erka коментира рецептата Крем „Печено мляко”
horak144 се регистрира в сайта.
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: