Телешки стек с винен сос

Гост: Цветелина Йорданова
Източник: Бон Апети
Дата: 20.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 резена ябълка
20 мл горещ коняк
1 ч. л. кафява захар
1 ч. л. масло
80 мл сос "Деми глас" (телешки бульон)
50 мл червено вино
1 с. л. готварска сметана
200 г телешко бонфиле
1 с. л. зехтин
1 ч. л. масло
30 г резен глава целина
3 бр. аспержи
2 листа див лук (пресен)
1/2 морков
1/2 чушка
1 ч. л. масло


Начин на приготвяне:
1
Телешки стек с винен сос
Месото се оформя като стек и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в предварително сгорещените масло и зехтин, след което се пече в загрята на 250 градуса фурна.
2
Телешки стек с винен сос 2
Морковът, целината и чушката се нарязват на пръчици. Листата на лука се бланшират за няколко секунди във вряла вода.
3
Телешки стек с винен сос 3
Оформят се снопчета от лука и нарязаните зеленчуци. Снопчетата и аспержите се потапят във вряла вода, в която е разтопено маслото. Сваряват се - аспержите за 2 минути, а останалите зеленчуци - за 4.
4
Телешки стек с винен сос 4
Резените ябълка се запържват в предварително загрятото масло. Налива се врелият коняк и се запалва. Оставя се да изгори, поръсва се с кафява захар и се оттегля от котлона.
5
Телешки стек с винен сос 5
Телешкият "Деми глас" и червеното вино се кипват, добавя се сметаната, разбърква се и се оттегля от котлона. Месото се сервира със зеленчуковата гарнитура и карамелизираните ябълки и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: