Постни сарми по ямболски

Гост: Руска Калчева
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
15-20 листа от кисело зеле
10-15 печурки
1 глава лук
1 морков
100 мл зелева чорба
1 ч. ч. ориз
1 к. ч. бяло вино
1 к. ч. олио
1 с. л. червен пипер
1 с. л. соев сос
1/2 с. л. чубрица
2 дафинови листа
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Постни сарми по ямболски
Гъбите се бланшират и се нарязват на лентички. Лукът и морковите се настъргват на ситно ренде и се запържват в тенджера с предварително загрятото олио. Поръсват се с черен пипер, чубрица и сол.
2
Постни сарми по ямболски 2
Добавят се нарязаните гъби, оризът и соевият сос. Налива се виното, разрежда се със 100 мл вода и всичко се разбърква добре. Задушава се около 5 минути.
3
Постни сарми по ямболски 3

С готовата плънка се завиват сарми. Дъното на дълбока тенджера се покрива със зелеви листа и върху тях се нареждат сармите. Поръсват се с червен пипер, слага се дафинов лист, заливат се със зелевата чорба, малко вода и олио и се варят на тих огън около 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2014
Токущо приготвих този прекрасен специалитет от Руска Калчева. Добър апетит на всички!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2014
Много добра рецепта - хареса ми.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
аз съм от Ямбол
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: