Темпура с рулца от раци и тиганици

Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакетче рулца от раци
1 ч. л. сол
2–3 стръка копър
1/2 глава лук
2 моркова
2 тиквички (500 г)
1 щипка сол
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. ледена вода
1 ч. ч. брашно
1 яйце
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Темпура с рулца от раци и тиганици
Тиквичките се настъргват на ренде, посоляват се и се оставят около 10 минути да се изцедят от излишната течност.
2
Темпура с рулца от раци и тиганици 2
Лукът се нарязва надребно, а морковите се настъргват на ситно ренде. Всичко се смесва, добавя се копърът и се оформят тиганиците.
3
Темпура с рулца от раци и тиганици 3
Получените малки кръгли форми се пържат от двете страни до златисто в малко олио в тиган с незалепващо покритие.
4
Темпура с рулца от раци и тиганици 4
Продуктите за темпурата се разбъркват добре. Рулцата се потапят в получената смес и се пържат във фритюрник. След това се отцеждат и се поднасят в чиния върху готовите тиганици.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: