Торта „Зимна Целувка”

Дата: 04.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г печени белени лешници без сол
6 белтъка
1 щипка сол
300 г захар
2 ванилии
340 г калети от тъмен шоколад
700 мл животинска сметана
50 г пудра захар
30 г тъмен шоколад за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Торта „Зимна Целувка”Половината шоколад се разтопява на водна баня и се оставя леко да се охлади.
2
Торта „Зимна Целувка” 2Белтъците се разбиват с щипка сол на пяна. След това малко по малко се добавя и захарта. Разбива се, докато се разтопи.
3
Торта „Зимна Целувка” 3Лешниците се накълцват и заедно с останалите шоколадовите калети и ванилията се добавят към разбитите белтъци. Разбърква се с шпатула.

4
Торта „Зимна Целувка” 4Сипва се разтопеният шоколад и се разбърква внимателно.
5
Торта „Зимна Целувка” 5Върху три листа хартия за печене се очертавава кръг с помощта на форма с диаметър 22 см и листовете се поставят в три тави. Сместа за блата се разделя на 3 части. Всяка част се изсипва в тава за печене върху хартията в кръга.
6
Торта „Зимна Целувка” 6Всички блатове се пекат едновременно във фурна, загрята на 110 градуса без вентилатор за 2 часа и 30 минути. След това се охлаждат.
7
Торта „Зимна Целувка” 7Сметаната се разбива с пудрата захар.
8
Торта „Зимна Целувка” 8В поднос се слага единият блат, маже се със сметана, поставя се вторият блат и пак се маже със сметана, последен се намазва третият блат.
9
Торта „Зимна Целувка” 9Тортата се поръсва с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2015
Беше малко трудно с блатовете, но резултата е чудесен, и аз покрих тортата изцяло със сметана. Беше подарък за рождения ден на мой приятел, много се хареса от гостите!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
2.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
Единственият недостатък е ,че много бавно се пекат блатовете,но иначе много Вкусна Торта!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анна коментира рецептата Крем супа от грах с моцарела
Меди сготви Блонди
Didka Koprinkova коментира рецептата Американски гофрети
Алиона Шишкова се регистрира в сайта.
Tsonka Todorova се регистрира в сайта.
Elena Dimitrova се регистрира в сайта.
ГЕРГАНА ТОДОРОВА се регистрира в сайта.
Марина Стефанова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта