Торта „Зимна целувка”

Тук целувчен блат, шоколад и лешници си партнират елегантно
Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г печени белени лешници без сол
6 белтъка
1 щипка сол
300 г захар
2 ванилии
340 г калети от тъмен шоколад
700 мл животинска сметана
50 г пудра захар
30 г тъмен шоколад за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Торта „Зимна целувка”
Половината шоколад се разтопява на водна баня и се оставя леко да се охлади.
2
Торта „Зимна целувка” 2
Белтъците се разбиват с щипка сол на пяна. След това малко по малко се добавя и захарта. Разбива се, докато се разтопи.
3
Торта „Зимна целувка” 3
Лешниците се накълцват и заедно с останалите шоколадовите калети и ванилията се добавят към разбитите белтъци. Разбърква се с шпатула.

4
Торта „Зимна целувка” 4
Сипва се разтопеният шоколад и се разбърква внимателно.
5
Торта „Зимна целувка” 5
Върху три листа хартия за печене се очертавава кръг с помощта на форма с диаметър 22 см и листовете се поставят в три тави. Сместа за блата се разделя на 3 части. Всяка част се изсипва в тава за печене върху хартията в кръга.
6
Торта „Зимна целувка” 6
Всички блатове се пекат едновременно във фурна, загрята на 110 градуса без вентилатор за 2 часа и 30 минути. След това се охлаждат.
7
Торта „Зимна целувка” 7
Сметаната се разбива с пудрата захар.
8
Торта „Зимна целувка” 8
В поднос се слага единият блат, маже се със сметана, поставя се вторият блат и пак се маже със сметана, последен се намазва третият блат.
9
Торта „Зимна целувка” 9
Тортата се поръсва с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2015
Беше малко трудно с блатовете, но резултата е чудесен, и аз покрих тортата изцяло със сметана. Беше подарък за рождения ден на мой приятел, много се хареса от гостите!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
2.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
Единственият недостатък е ,че много бавно се пекат блатовете,но иначе много Вкусна Торта!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: