Туршия от китайско зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава китайско зеле
2-3 с. л. рибен сос
1-2 шепи морска сол
20-30 г пресен джинджифил
1/2 стрък праз лук
1 глава чесън
1 люта чушка
1 суха червена чушка
1 бяла ряпа
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Туршия от китайско зеле
Китайското зеле се разрязва напречно на четири, по-твърдите части се отстраняват и се надробява на отделни листа.
2
Туршия от китайско зеле 2
Поръсва се с морска сол и се разбърква. Оставя се да престои около 5 часа, след което се изплаква.
3
Туршия от китайско зеле 3
Ряпата се почиства и се нарязва на тънки жулиени.
4
Туршия от китайско зеле 4
Празът се нарязва на лентички.
5
Туршия от китайско зеле 5
Чесънът и джинджифилът се обелват и се пюрират в блендер.
6
Туршия от китайско зеле 6
Пюрето се смесва с рибения сос, захарта и една шепа морска сол.
7
Туршия от китайско зеле 7
Чушките се нарязват наситно.
8
Туршия от китайско зеле 8
Отцеденото от водата зеле се поставя в дълбока тенджера. Прибавят се ряпата, празът и чушките и се разбърква.
9
Туршия от китайско зеле 9
Подправя се с джинджифиловата смес и се поръсва с морска сол.
10
Туршия от китайско зеле 10
Туршията се оставя да престои най-малко 30 часа под капак в топло помещение.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


272 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: