Упма

Дата: 05.03.2005
Източник: Бон Апети
Упма
 
Необходими продукти:
200 г грис
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
1 ч. л. смлян чимен
1 ч. л. асафетида
2 с. л. лимонов сок
2-3 дафинови листа
4 резена пресен джинджифил
50 г стафиди
400 г краве масло
1 тиквичка
2 домата
4-5 моркова
1/2 буркан консервиран зелен фасул
1/2 ч. л. кимион
 

Начин на приготвяне:
1
УпмаМаслото се разтопява на слаб огън, за да се редуцира до 1/3, като през 10 минути се отпенва. В дълбок тиган с 2-3 с. л. от редуцираното масло се запържват последователно джинжифилът, чименът, кимионът, куркумата, червеният пипер, дафиновите листа, асафетидата.
2
Упма 2Добавят се нарязаните наедро зеленчуци. Грисът се запържва в останалата част от маслото, докато се зачерви, след което се смесва със зеленчуците.
3
Упма 3В сместа се налива 1 1/2 гореща подсолена вода (1 с. л. сол) и се слага на огъня, за да се задуши. Добавят се стафидите и лимоновият сок. Ястието е готово, когато грисът поеме течността напълно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта