Винен кебап със свинско и гарнитура от картофено пюре

Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 31.03.2015
Винен кебап със свинско и гарнитура от картофено пюре
 
Необходими продукти:
за винения кебап:
800 г свинско месо
1 глава лук
1 ч. ч. червено вино
200 г гъби
2 моркова
2 с. л. брашно
4 с. л. доматено пюре
3 дафинови листа
2 щипки черен пипер
1 с. л. червен пипер

за гарнитурата:
1 кг картофи
1 к. ч. прясно мляко
200 г сирене
краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинското месо се нарязва на хапки, а лукът - на полумесеци. Месото, лукът, гъбите и морковите се задушават до омекване. След това се добавя вода, колкото да покрие месото и варенето продължава, докато свинското поомекне още малко.
2
Прибавят се червеното вино, брашното, размито в доматеното пюре и подправките. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква.
3
Сервира се с гарнитура от картофено пюре, приготвено от сварените картофи, пасирани с прясното мляко и масло, и овкусени със сол. По желание към картофеното пюре може да се добави и сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: