Яхния от свинско

Дата: 16.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г свински врат
150 г свински черен дроб
100 г бекон
700 мл телешки бульон
2 скилидки чесън
2 глави лук
3 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 с. л. доматен концентрат
1/2 с. л. червен пипер
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
хляб за сервиране
за гарнитурата:
800 г картофи
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния от свинско Месото и дробът се нарязват на едри кубчета. Беконът се наситнява.
2
Яхния от свинско  2Лукът се реже на полумесеци, а чесънът се накълцва.
3
Яхния от свинско  3В касерола се загрява 1 с. л. олио и в него се запържват лукът, чесънът и беконът.
4
Яхния от свинско  4Добавя се месото и се пържи до готовност на умерен огън, като се бърка. Ако има нужда се налива малко вода или бульон.
5
Яхния от свинско  5Прибавя се дробът, пържи се 1–2 минути и се сипва доматеният концентрат. Разбърква се и се налива половината от бульона. Овкусява се с червения пипер, майоран, сол и черен пипер.
6
Яхния от свинско  6Брашното се запържва в друг съд с останалото олио до тъмно кафяво. Постепенно се сипва останалият бульон.
7
Яхния от свинско  7Сосът се налива към месото и се готви още около 10 минути.
8
Яхния от свинско  8Картофите се обелват и се режат на кубчета. Сваряват се в подсолена вода. Отцеждат се, овкусяват се със сол и черен пипер.
9
Яхния от свинско  9Яхнията се сервира с картофите и хляб.


Съвет:
Ако намерите в месарницата и свински бъбреци, вземете 100 г, почистете ги и ги накиснете във вода с оцет за 30 минути. Добавете ги към месото в тигана, когато то вече е добре запържено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Silviya Ivanova се регистрира в сайта.
Моника Димова се регистрира в сайта.
Бойка Ставрева се регистрира в сайта.
Виктория Генадиева-Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта