Яхния от свинско

Богата и апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г свински врат
150 г свински черен дроб
100 г бекон
700 мл телешки бульон
2 скилидки чесън
2 глави лук
3 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 с. л. доматен концентрат
1/2 с. л. червен пипер
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
хляб за сервиране

за гарнитурата:
800 г картофи
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Яхния от свинско
Месото и дробът се нарязват на едри кубчета. Беконът се наситнява.
2
Яхния от свинско  2
Лукът се реже на полумесеци, а чесънът се накълцва.
3
Яхния от свинско  3
В касерола се загрява 1 с. л. олио и в него се запържват лукът, чесънът и беконът.
4
Яхния от свинско  4
Добавя се месото и се пържи до готовност на умерен огън, като се бърка. Ако има нужда се налива малко вода или бульон.
5
Яхния от свинско  5
Прибавя се дробът, пържи се 1–2 минути и се сипва доматеният концентрат. Разбърква се и се налива половината от бульона. Овкусява се с червения пипер, майоран, сол и черен пипер.
6
Яхния от свинско  6
Брашното се запържва в друг съд с останалото олио до тъмно кафяво. Постепенно се сипва останалият бульон.
7
Яхния от свинско  7
Сосът се налива към месото и се готви още около 10 минути.
8
Яхния от свинско  8
Картофите се обелват и се режат на кубчета. Сваряват се в подсолена вода. Отцеждат се, овкусяват се със сол и черен пипер.
9
Яхния от свинско  9
Яхнията се сервира с картофите и хляб.


Съвет:
Ако намерите в месарницата и свински бъбреци, вземете 100 г, почистете ги и ги накиснете във вода с оцет за 30 минути. Добавете ги към месото в тигана, когато то вече е добре запържено.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2018
Получи се вкусна яхнийка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: