Зеленчуков кейк с листа от бяло цвекло

Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2003
Зеленчуков кейк с листа от бяло цвекло
 
Необходими продукти:
4 яйца
200 г сирене
200–250 г печурки
2 моркова
1 връзка листа от бяло цвекло
30–50 г краве масло
2 с. л. оцет
галета за поръсване
1 1/2 кг картофи
50 г краве масло
2 щипки индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков кейк с листа от бяло цвекло
Картофеното пюре се приготвя, като картофите се обелват, нарязват се на равни кубчета и се сваряват в подсолена вода на умерен огън под капак. Изваждат се, отцеждат се и се пюрират. Пюрето се овкусява с маслото, настърганото индийско орехче и сол и се разбърква добре.
2
Зеленчуков кейк с листа от бяло цвекло 2
Яйцата се сваряват до твърдо (за 10–12 минути). Листата бяло цвекло се измиват и ако дръжките са много твърди, се отстраняват. Кипва се вода, подкиселява се с оцета, посолява се и листата се попарват за 4–5 минути. Изваждат се и се нарязват наситно.
3
Зеленчуков кейк с листа от бяло цвекло 3
Морковите се настъргват, а лукът се реже на полумесеци. В тиган се разтопява маслото и в него се запържва лукът. Когато лукът започне да се карамелизира, се прибавят настърганите моркови и нарязаните печурки. Пържат се 3–4 минути.
4
Зеленчуков кейк с листа от бяло цвекло 4
Половината от картофеното пюре се изсипва в намаслена тава, поръсена обилно с галета. Върху пюрето се разпределят нарязаните листа от бяло цвекло и запържените зеленчуци. Слагат се сварените и нарязани на тънки лентички яйца, накрая се поръсва с натрошеното сирене. Покрива се с останалото картофено пюре и се заглажда. Зеленчуковият кейк се пече на умерена фурна до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: