Агнешка градинарска яхния

Дата: 12.06.2002
Източник: Бон Апети
Агнешка градинарска яхния
 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо с кост
1 с. л. мащерка
3-4 с. л. олио
2 стръка лук
2 картофа
3-4 моркова
3-4 клонки магданоз
10 арпаджика
30 г краве масло
200 г грах
200 г зелен фасул
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешка градинарска яхнияМесото се нарязва на парчета и се запържва в загрято олио. След 2-3 минути се разбърква и след като промени цвета си, се изважда в чиния.
2
Агнешка градинарска яхния 2В същата мазнина се разтопява малко масло и се слага нарязан наедро лук. След като омекне, се добавят моркови (на колелца), арпаджик и доматено пюре. Разбърква се.
3
Агнешка градинарска яхния 3Връща се месото и се налива гореща вода, така че да покрие продуктите. Посолява се. Щом кипне, ястието се задушава 30 минути.
4
Агнешка градинарска яхния 4Слагат се нарязаните на кубчета картофи и се задушава още 20 минути. Прибавят се грахът и фасулът. Долива се малко гореща вода, задушава се още 10-15 минути. Накрая се подправя с мащерка и магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта