Агнешки котлети с картоф и патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2009
Агнешки котлети с картоф и патладжан
 
Необходими продукти:
12 агнешки котлета (по 3 на порция)
4 картофа
2 патладжана
250 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
200 мл червено вино
50 мл соев сос
50 г захар
100 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Агнешки котлети с картоф и патладжан
Картофите се сваряват цели, без да се белят. Обелват се и се нарязват на шайби с дебелина от около 1, 5 см. Патладжаните се нарязват на шайби със същата дебелина, поръсват се със сол и черен пипер и се запържват от двете страни в част от маслото.
2
Агнешки котлети с картоф и патладжан 2
Котлетите се запържват в останалото масло, колкото да се промени цветът им, прехвърлят се в тавичка и се запичат за около 5 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.

Котлетите се запържват в останалото масло, колкото да се промени цветът им, прехвърлят се в тавичка и се запичат за около 5 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.


3
Агнешки котлети с картоф и патладжан 3
В тигана с мазнината от пърженето на котлетите се наливат виното и соевият сос, поръсва се захарта и се оставят на умерен огън, докато сосът се редуцира. След това с помощта на телена бъркалка сосът се разбива с маслото.
4
Агнешки котлети с картоф и патладжан 4
Ястието се поднася, като в едната част на подходящи чинии на етажи се подреждат шайбите от картоф и патладжан. До тях се поставят по 3 агнешки котлета. Залива се леко със соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: