Агнешко шиш-кебап върху ризото с грах

Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г агнешко месо
2 стръка пресен лук
7-8 листа джоджен
3-4 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. розмарин
черен пипер и сол на вкус
250-300 г ориз
250 г замразен грах
60 г лук
20 г масло
750 мл зеленчуков бульон
7-8 листа джоджен
3-4 стръка копър
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Агнешко шиш-кебап върху ризото с грах
В правоъгълна купа се наливат зехтин и балсамов оцет и се слагат накъсаните листа джоджен. Всичко се поръсва със сол, черен пипер и розмарин и хубаво се разбърква.
2
Агнешко шиш-кебап върху ризото с грах 2
Месото се нарязва на кубчета, които се нанизват на шишове. Шишчетата се слагат в маринатата, овалват се добре и се оставят да се престоят в нея около 2 часа.
3
Агнешко шиш-кебап върху ризото с грах 3
Лукът се нарязва наситно и се запържва за около 3 минути в предварително загретите масло и зехтин. След това се сипва оризът, запържва се за около 2 минути (докато стане "стъклен") и в него на четири пъти се налива зеленчуковият бульон.
4
Агнешко шиш-кебап върху ризото с грах 4
Оризът се оставя да къкри, докато поеме водата, като 5-6 минути преди да е напълно готов, се добавя грахът, налива се последната част от бульона и се поръсват наситнените джоджен и копър.
5
Агнешко шиш-кебап върху ризото с грах 5
Маринованото месо се запържва в тенджера с малко сгорещено олио (ако е нужно, шишчетата се счупват на две, за да се съберат в съда). След 1,5-2 минути се обръщат и се поръсват с наситнения лук. Поливат се с марината и къкрят в собствен сос около 10 минути.
6
Агнешко шиш-кебап върху ризото с грах 6
Добре намаслена купичка се пълни с ориза, след което се обръща в порционна чиния. Върху ориза се поставят две шишчета, отстрани по желание се гарнира с резени домат и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: