Агнеси

Дата: 07.05.2012
Източник: Бон Апети
Агнеси
 
Необходими продукти:
180 г брашно
180 г пудра захар
5 белтъка
1 бакпулвер
3 с. л. прясно мляко
180 г краве масло
100 г орехи
1 ванилия
за глазурата:
5 жълтъка
150 г пудра захар
1 с. л. лимонов сок
кората от 1 лимон
50 г черен шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Агнеси
Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг.

 


2
Агнеси 2
Към маслото и захарта, малко по малко, се прибавят прясното мляко, брашното, и бакпулвера.

 


3
Агнеси 3
Слагат се смлените орехи и ванилията. Накрая се добавят белтъците и се разбърква добре.

 

 


4
Агнеси 4
Изсипва се в намазана с масло и посипана с брашно тава. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 25–30 минути.

 

 


5
Агнеси 5
Жълтъците, захарта, лимоновия сок и настърганата лимонова кората се смесват в купа и се разбиват на водна баня до побеляване.

 


6
Агнеси 6
Изпеченият сладкиш се залива с глазурата, а отгоре се декорира с разтопения черен шоколад. Оставя се да престои 24 часа на студено.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Любим десерт!
10.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Това е един от сладкишите без претенции, лесен за приготвяне и много любим!
9.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Страхотен сладкиш - преди го правих без масло, а сега със - много по-нежен е масления бисквит. Само дето орехите ги оставям на по-едри парчета - да се усещат. Заливката е вълшебна - само нея бих яла :)
8.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Един наистина любим сладкиш.
7.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2013
Стара класическа рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


329 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта