Алфахори

Дата: 09.07.2003
Източник: Бон Апети
Алфахори
 
Необходими продукти:
150 г пшенично нишесте
1 буркан конфитюр (сладко)
1 ванилия
2 жълтъка
1 лимон
100 г краве масло
75 г захар
1/2 ч. л. сода
1/4 ч. л. бакпулвер
100 г брашно
кокосови стърготини
 

Начин на приготвяне:
1
АлфахориВ купа се пресяват брашното и нишестето и към тях се добавят содата и бакпулверът.
2
Алфахори 2В друга купа се слагат разтопеното масло и захарта, прибавя се настърганата наситно жълта част от кората на лимона и хубаво се разбърква с дървена лъжица, докато се получи маслен крем.
3
Алфахори 3Кремът се прехвърля в купата с брашното, слагат се жълтъците и се разбърква. След като се получат маслени трохи, се сипва конякът и ако е необходимо, се долива вода. Добавя се ванилията и тестото се омесва на ръка.
4
Алфахори 4Готовото тесто се разточва на тънка кора и с метален пръстен или чаша с широко гърло се отрязват кръгчета. Поставят се в намаслена тава и се пекат във фурна при температура 200–220 градуса около 10 минути.
5
Алфахори 5Охлаждат се, намазват се със сладкото, слепват се и се сервират оваляни в кокосови стърготини.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта