Антоново руло

Вкусна рецепта за всички, които празнуват Антоновден
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 кг свински котлет
2 бр. свински бъбрек
50 г ивици бекон
30 г масло
6 печени чушки
5-6 едри печурки
2 с. л. оцет
олио за поливане
2-3 скилидки чесън
7-8 клонки пресен магданоз
1/2 в. ч. червено вино
4-5 с. л. соев сос
1 с. л. горчица
1 1/2 ч. л. чубрица
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Антоново руло
Месото се обезкостява. След това се разрязва през средата, без двете страни да се разделят, така че да се получи "лист".
2
Антоново руло 2
Горчицата се слага в дълбок съд, наливат се виното и соевият сос и се разбърква.
3
Антоново руло 3
Добавят се нарязаните скилидки чесън и магданоз, подправя се с чубрица и с черен пипер на вкус и сместа се разбива с пасатор.
4
Антоново руло 4
Месото се поставя в подходящ съд, залива се с маринатата и се оставя да престои в нея между 30 минути и 2 часа.
5
Антоново руло 5
Бъбреците се разрязват на половина, но не до края, така че двете половини да останат свързани. Бялата част на всеки се отстранява.
6
Антоново руло 6
Бъбреците се поставят в купа и се заливат със студена вода, колкото да ги покрие. Поливат се с оцет, поръсват се с малко сол и се оставят да престоят 30 минути.
7
Антоново руло 7
Маслото се загрява в тенджера и бъбреците се запържват в него за 3-4 минути, като се обръщат. След това се нарязват на малки парчета.
8
Антоново руло 8
Свинският котлет се изважда от маринатата. Върху него се нареждат разрязаните на две чушки, отгоре се поставят нарязаните надребно бъбреци. Покриват се с ивици бекон и филийки гъби.
9
Антоново руло 9
Котлетът се завива на руло и се връзва с канап или с дебел конец.
10
Антоново руло 10
Рулото се поставя в тава и се полива с олио. Слага се в предварително загрята на 220 градуса фурна и се пече около 15 минути. След това се пече още 20 минути на 160 градуса и накрая се посолява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: