Баница - хармоника

Дата: 03.01.2014
ТИТЛА: Чирак
Баница - хармоника
 
Необходими продукти:
за основата:
1 пакет точени кори
4-5 с. л. олио
за заливката (плънката):
4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. олио
1 пакетче бакпулвер
за сиропа:
1 1/2 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода

Начин на приготвяне:
1
Тавичка с диаметър около 30 см се намазва с олиото. Взема се лист по лист от корите, като внимателно се нагъва всеки на хармоника и се подреждат с ръбовете надолу в съда по окръжността отвън навътре.
2
Яйцата се разбъркват със захарта, прибавя се олиото и след това бакпулверът, угасен в млякото и пак се разбърква.
3
Плънката се излива върху така наредените кори - върху гънките на хармониката. Може да оставим малко да постои така, за да се разнесе хубаво и да се накиснат корите - тъкмо докато загрее фурната, която съм включила преди да започна. Пече се около 25-30 минути (до зачервяване) на умерена температура - 180-200 градуса на вентилатор, ако фурната разполага с такъв.
4
Сиропът се приготвя, като просто се разбърква водата със захарта до разтопяване и баницата се залива още докато е топла.
5
Препоръчвам ви да оставите баницата да си "обиколи нивата" 1 ден - още по-вкусна е на следващия от приготвянето (ако остане).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта