Баница с праз

Дата: 21.10.2011
Източник: Бон Апети
Баница с праз
 
Необходими продукти:
400 г брашно
250 г краве сирене
250 г краве масло
200 г кисело мляко (3,6%)
600 г праз лук
3 яйца
1 с. л. оцет
1 с. л. олио
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Баница с праз
Празът се нарязва наситно и се задушава в 50 г от маслото, докато водата почти изври и той леко покафенее.


2
Баница с праз 2
Оставя се да се охлади и след това се разбърква с киселото мляко, яйцата и натрошеното сирене.


3
Баница с праз 3
От брашното, олиото, оцета, сол и вода, колкото поеме, се замесва меко еластично тесто. Оставя се да почине 5 минути и след това от него се разточват 7 кори.


4
Баница с праз 4
Всяка се намазва хубаво с разтопено масло.


5
Баница с праз 5
Слага се от плънката и се навива на руло.

 


6
Баница с праз 6
Подреждат се в кръгла тава. Намазва се с останалото разтопено масло. Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. Когато се извади се напръсква с вода, покрива се с кърпа и се оставя да почине.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2015
Вчера направих баничката,само че с готови кори и стана страхотна.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2014
Плънката е много добра (аз използвах друг вид домашно тесто за корите)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2014
Баницата с праз стана много вкусна. Но я направих с готови кори - завивах плънката в два листа.
2.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2013
Моята беше с готови кори :)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2013
Нямах време да точа кори и я направих с гоови.Резултата беше чудесен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


298 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта