Чабата с маслини и сушени домати

Източник: healthandwellness
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.09.2010
Чабата с маслини и сушени домати
 
Необходими продукти:
8 г прясно мая
200 мл хладка вода
350 г бяло брашно (3 ч. ч.)
15 г прясна мая
400 мл хладка вода
4 с. л. хладко прясно мляко
500 г бяло брашно
2 ч. л. сол
3 с. л. зехтин
50 г сушени домати в олио
70 г нарязани маслини (без костилки)


Начин на приготвяне:
1
Маята за закваската се разтваря в малко от водата. Брашното се пресява в голяма купа. Смесва се с разтворената мая и останалата вода. Оформя се твърдо тесто. Меси се около 5 минути, докато стане еластично. Връща се в купата, покрива се с намаслено фолио и се оставя на топло за 12 часа, за да се надигне и да започне да се свива.
2
Маята за тестото се разтваря във водата. Прибавя се към втасалата закваска. Разбърква се добре. Постепенно се добавя млякото. Бърка се с дървена лъжица (или с ръце). Прибавя се постепенно брашното, като се разбърква добре. (Тестото е много меко и не може да се меси върху маса.) Прибавят се солта, зехтинът, маслините и сушените домати. Покрива се с фолио и се оставя за 1-2 часа, докато си удвои обема.
3
Тестото се разпределя в три набрашнени тави, като се изсипва директно от купата. Поръсва се с брашно и с ръце се дооформя във вид на елипса. Втасва 30 минути на топло и се пече на 220°С 20-25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2013
Браво! Рецептата е страхотна, ще е пробвам :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: