Черешово-бадемов трюфел

Дата: 03.07.2003
Източник: Бон Апети
Черешово-бадемов трюфел
 
Необходими продукти:
50 г сурови бадеми
200 мл сметана
1/2 ч. ч. захар
3 жълтъка
1–2 с. л. вода
1 ч. ч. захар
1/2 кг череши
1 ч. л. бакпулвер
1 пакетче ванилия
1/2 ч. ч. брашно
3 яйца
1/2 ч. ч. захар
125 г краве масло
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Черешово-бадемов трюфелЗахарта и маслото се разбиват с миксер, докато сместа се хомогенизира. Последователно се слагат яйцата, като непрестанно се бърка, и се добавят брашното, ванилията, бакпулверът и смлените бадеми.
2
Черешово-бадемов трюфел 2Получената смес се изсипва в тава с намаслена хартия и се пече около 15–20 минути при температура 160 градуса.
3
Черешово-бадемов трюфел 3В тенджерка се поставят всички продукти за черешовия сироп, кипват се и се варят на слаб огън около 10–15 минути.
4
Черешово-бадемов трюфел 4Кремът се приготвя, като жълтъците се разбиват със захарта, докато избледнеят, добавя се сметаната и разбъркването продължава още половин минута.
5
Черешово-бадемов трюфел 5В тенджерка се кипва вода и съдът с крема се слага в нея. Вари се на водна баня при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява. Накрая се слага ванилията, сваля се от котлона и се разбърква.
6
Черешово-бадемов трюфел 6Сервира се в широка чаша за коктейл или друга стъклена чаша, като на дъното се сипва от сиропа, слага се кръгло парче блат и се нанася кремът. Върху него се поставя второ парче блат и се залива със сироп. Консумира се охладен, като се украсява с винетки от сметана и череши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта