Чийз крем карамел

Дата: 01.05.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г захар
5 яйца
1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)
1 консерва кондензирано мляко (400 г)
1 пакетче бурбонска ванилова захар
250 г крем сирене
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Чийз крем карамелЗахарта се карамелизира в касерола и се изсипва на дъното на тава.
2
Чийз крем карамел 2Яйцата се разбиват с телена бъркалка.
3
Чийз крем карамел 3Прибавя се крем сиренето и отново се разбива.
4
Чийз крем карамел 4Сипват се двата вида кондензирано мляко, ваниловата захар и солта.
5
Чийз крем карамел 5Разбива се и сместа се изсипва върху карамела.
6
Чийз крем карамел 6Тавичката се поставя в друга – по-голяма, в която се налива гореща вода. Десертът се пече на водна баня в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за около 1 час, като се пробва с клечка за зъби.

7
Чийз крем карамел 7Охлажда се на стайна температура и после поне 4 часа в хладилник. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2015
Много интересна и приятна рецапта! Току-що направих този чийз крем карамел и не издържах 4 часа докато го опитам, много вкусно, единствено сбърках, че сложих две НЕподсладени кондензирани млека, но добавих захар, пак ми се губи сладостта, но рецептата определено е супер!
6.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
Забравих да добавя, че рецептата е много впечатляваща и определено си заслужава труда! Браво!:)
5.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
Благодаря на Лора и Стоян!:) Ще преизчисля ръчно спрямо моите съдове, защото софтуерът ми изчислява за квадратни и кръгли форми. Бъдете здрави и успех!:)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2015
Коментарът за размерите на съдовете е уместен и на място, и със сигурност ще го имаме предвид занапред. За приготвянето на този десерт използвахме овална тава със следните размери (дължина: 29 см, ширина: 20, височина: 5 см) и вместимост от 1,6 л.
3.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2015
Пишете размерите на съдовете, в които правите сладкишите! В сладкарството това е от решаващо значение за крайния резултат! Отнася се за всички рецепти в раздел сладкарство!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта