Домашна паста с плънка от кайма

Чудесна идея как да затворите кайма в тесто
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2013
Домашна паста с плънка от кайма
 
Необходими продукти:
за тестото:
2 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
200 мл хладка вода
1 щипка сол

за плънката:
500 г телешкa кайма
2 глави лук
2 моркова
4 скилидки чесън
2 1/2 ч. ч. телешки бульон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
400 г кисело мляко
1/2 връзка прясна мента
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Домашна паста с плънка от кайма

Всички продукти за тестото се смесват в купа, наливат се 200 мл вода, и се замесва средно твърдо тесто. Оформя се топка, покрива се с кърпа и се оставя така за 30 минути, да почине тестото.

 


2
Домашна паста с плънка от кайма 2

Лукът, чесънът и магданозът се нарязват наситно, смесват се с настърганите моркови и каймата, и се овкусява със сол и черен пипер.

 


3
Домашна паста с плънка от кайма 3

Тестото се разточва на много тънко и се нарязва на квадратчета с размери 3х3 см.

 


4
Домашна паста с плънка от кайма 4

Във всяко квадратче тесто се поставя по малко от плънката. Два от противоположните ъгли се събират и се слепват. Две тавички се намазват с олио и в тях се подреждат една до друга лодките с плънка.

 


5
Домашна паста с плънка от кайма 5

Пекат се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, докато пастата придобие златист цвят – около 30 минути. След това се налива горещият бульон и се готви докато се абсорбира течността – около 30 минути.

 


6
Домашна паста с плънка от кайма 6

Ястието се сервира гарнирано с киселото мляко, овкусено с наситнената мента и сол.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
хора пробвайте уникално е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: