Доматена чорба с червен пипер и фиде

Рецепта от българската национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г стерилизирани домати
100 г сирене
50 г фиде
2 сушени чушки
1 прясна зелена чушка
1 глава лук
1 морков
2 кубчета зеленчуков бульон
6-8 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. сух босилек
песто на вкус


Начин на приготвяне:
1
Доматена чорба с червен пипер и фиде
Сушените чушки се изпичат на сух тиган, след това се оставят да се охладят. Лукът и зелената чушка се почистват и се нарязват наситно, морковът се настъргва.
2
Доматена чорба с червен пипер и фиде 2
Всички зеленчуци се задушават в предварително загрятото олио за около 30 секунди. След това се оттеглят от котлона.
3
Доматена чорба с червен пипер и фиде 3
Поръсва се червеният пипер, наливат се 400-500 мл вряла вода, стриват се бульоните и изпечените сухи чушки. Къкри под капак 15 минути.
4
Доматена чорба с червен пипер и фиде 4
След това в чорбата се наливат пасираните домати, подправя се с босилек и магданоз и къкри още 5 минути.
5
Доматена чорба с червен пипер и фиде 5
Накрая се добавя натрошеното фиде и се сварява за около минута.
6
Доматена чорба с червен пипер и фиде 6
При сервиране всяка порция от чорбата се поръсва с нарязаното на малки кубчета сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: