Дзукото

Флорентински сладкиш, напомнящ на тирамису
Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2012
Дзукото
 
Необходими продукти:
300 г бишкоти
3 яйца
160 г захар
200 мл сладкарска сметана
40 г какао
50 г черен шоколад
40 г печени лешници
1 шушулка ванилия
300 мл кафе „Еспресо”
50 мл тъмен ром
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Дзукото

Жълтъците се разбиват с 1/2 от захарта, докато станат светложълти на цвят.  Белтъците се разбиват на пяна, добавя се останалата захар и се разбиват на сняг. Сметаната се разбива на пухкава маса.

 


2
Дзукото 2

После всичко се смесва, слагат се семенца от шушулката ванилия и се разбърква добре. Готовата смес се разделя на две части. Към едната се слага какаото и нарязаните лешници.

 


3
Дзукото 3

Шоколадът се нарязва и се прибавя в другата половина от сместа.

 


4
Дзукото 4

Форма за терин (метална) се покрива  с фолио за свежо съхранение.  На дъното и по стените на съда се подреждат, една до друга, потопени в смес от кафе (хладко) и ром бишкоти.

 

 


5
Дзукото 5

Върху тях се разпределя сместа с шоколад, а след това и какаовия крем.

 


6
Дзукото 6

Отгоре се покрива с напоени бишкоти. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя във фризер за 2–3 часа. Готовият десерт се поръсва с какао, нарязва се на парчета и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2014
Много лесен и приятен десерт, към белия крем добавих малко лимонови стърготини и се получи добре :)
10.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2014
Тази рецепта се превърна в месечния деликатес вкъщи. Понякога добавям портокалови корички, или направо шоколадови капчици за интересни фигурки в белия крем. Слагам и ром, или Марсала, че у дома им допада вкуса на алкохолв него.
9.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2014
Галина, я повтори трета и четвърта дума от поста ти !! Много неграмотия, много простотия.
8.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2013
ще го пробвам и ще пиша
7.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Стана доста приятно!Вкуса му прилича на домашен сладолед с ароматни бишкоти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: