Емпанади

Дата: 12.07.2003
Източник: Бон Апети
Емпанади
 
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
1 щипка лют пипер
1/2 ч. л. смлян кимион
1 дафинов лист
1 кубче телешки бульон
4 с. л. маргарин
100 г стафиди
3 скилидки чесън
300-400 г кромид лук
100 г маслини
1 зелена чушка
3 домата
2 сварени яйца
1/2 кг телешко месо от ябълката
1 с. л. вода
1 ч. л. сол
200 г маргарин
2-3 щипки бял пипер
 

Начин на приготвяне:
1
ЕмпанадиНарязаните наситно лук и чушка заедно с обелените и нарязани на кубчета домати се запържват в тиган с мас или маргарин за около 3 минути на слаб огън. Добавят се подправките и плънката се доовкусява с бульон и чесън.
2
Емпанади 2Нарязаното на тънки парчета месо се слага при плънката, разбърква се хубаво и всичко се запържва за 3-4 минути. Накрая се прибавят стафидите, обезкостените маслини и нарязаните на кубчета яйца.
3
Емпанади 3Маргаринът, брашното, солта и 1 с. л. вода се разбиват до получаване на тесто, което се разточва на много тънки малки кръгчета. В тях се поставя от готовата плънка и се затварят. Редят се в набрашнена и намазнена тава и се пекат 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта