Флен с броколи

Дата: 02.11.2004
Източник: Бон Апети
Флен с броколи
 
Необходими продукти:
500 г броколи
3 филета маринована хамсия
50 г масло
100 мл течна сметана
1-2 щипки индийско орехче
1-2 с. л. лимонов сок
2 с. л. зехтин
50 г кашкавал
1 пакет сирене "Крема" (125 г)
3 яйца
1 глава лук
1 печена чушка
4 скилидки чесън
 

Начин на приготвяне:
1
Флен с броколиБроколите се разделят на едри розички, сваряват се за около 5 минути във вода, в която е налят лимоновият сок. (5-6 розички се отделят за декорация и малко преди сервиране на флена леко се сваряват.) Лукът се нарязва наситно и се запържва 2-3 минути на силен огън в предварително загретия зехтин.
2
Флен с броколи 2Броколите се поставят в кухненския робот, докато са още топли. Добавят се запърженият лук, сиренето "Крема", индийското орехче, яйцата, настърганият кашкавал. Пасират се. Сместа се разпределя в намаслени и поръсени с галета тимбалчета. Нареждат се в тава, в която се налива вода, така че да достига до средата на тимбалчетата. Пекат се около 45 минути при температура 180 градуса в предварително загрята фурна.
3
Флен с броколи 3Чесънът и хамсията се нарязват наситно и се запържват за 1-2 минути в предварително загрятото масло, като енергично се разбъркват. Добавя се сметаната. Къкри 1-2 минути.
4
Флен с броколи 4Изпеченият флен се отделя от стените на формичката с помощта на нож и се обръща в подходяща чиния. Полива се със соса и се гарнира с нарязана на ивици печена чушка и розички броколи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта