Гъбен жулиен

Дата: 04.01.2006
Източник: Бон Апети
Гъбен жулиен
 
Необходими продукти:
400 г печурки
червен пипер на вкус
1 щипка индийско орехче
1 с. л. брашно
4-5 стръка магданоз
1/2 глава лук (30 г)
30 г масло
100 мл готварска сметана
100-120 г кашкавал
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбен жулиен Гъбите се нарязват на жулиени, лукът – наситно. Запържват се в предварително загрятото масло на силен огън за 5-8 минути (до златисто).
2
Гъбен жулиен 2 Брашното се размива със сметаната, посолява се и се налива в гъбите. Поръсва се с черен пипер и индийско орехче.
3
Гъбен жулиен 3Гъбите се разпределят в малки купички, отгоре се слагат кубчета кашкавал, поръсва се с червен пипер. Пече се на горен реотан в предварително загрята на 200-220 градуса фурна около 10 минути (докато се зачерви кашкавалът). Щом са готови, се поръсват с наситнен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта