Гювеч с агнешко месо

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Гювеч с агнешко месо
 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
2 ч. л. червен пипер
5-6 с. л. олио
2-3 клонки джоджен
8-10 стръка девесил
10-12 стръка магданоз
2 стръка чесън
3 стръка лук
2 зелени чушки
30-40 г масло
1 кг пресни картофи
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гювеч с агнешко месоОбезкостeното агнешко месо се нарязва на късове с тегло около 100-120 г и се запържва в загретите олио и масло.
2
Гювеч с агнешко месо 2Температурата на котлона се намалява и месото се задушава под капак, за да се получи „месен сок”.
3
Гювеч с агнешко месо 3Капакът се отстранява и се изчаква течността да се изпари. Месото се овкусява със сол, черен и червен пипер, разбърква се добре и се сипва в глинен гювеч.
4
Гювеч с агнешко месо 4Прибавят се нарязаните наситно лук, чесън и зелени чушки. Отгоре се слагат картофите и се налива вода, която да достига малко под нивото на продуктите. Пече се във фурна на 180 градуса около 1 час.
5
Гювеч с агнешко месо 5Ястието се подправя с нарязани девесил, джоджен и магданоз, връща се във фурната и се пече още 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта