Гювеч

Дата: 17.01.2009
Източник: Бон Апети
Гювеч
 
Необходими продукти:
4-5 домата
6-8 с. л. зехтин
6-7 зърна зелен пипер
50 г краве масло
1 патладжан
2 моркова
2 глави лук
2 тиквички
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 щипка риган
 

Начин на приготвяне:
1
ГювечДоматите се почистват, нарязват се и се настъргват, след което сокът се прецежда и се отделя в купичка.
2
Гювеч 2Патладжаните, тиквичките, чушките и морковите се нарязват по дължина на филии, а лукът се нарязва на шайби, след което се запичат на скара от двете страни.
3
Гювеч 3Запечените тиквички и патладжан се нарязват на кубчета и се задушават със зехтин.
4
Гювеч 4Същото се прави и със запечените чушки и моркови.
5
Гювеч 5Запечените глави лук се нарязват надребно и се запържват в зехтин заедно с настърганите домати.
6
Гювеч 6Запържените зеленчуци се прехвърлят в гювеч.
7
Гювеч 7Доматеният сок се овкусява с риган, стрит зелен пипер и сол и се излива в гювеча.
8
Гювеч 8Добавя се маслото и ястието се изпича във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта