Гювече по панагюрски

Дата: 18.01.2016
Източник: Лука Петричев
ТИТЛА: Чирак
Гювече по панагюрскиГювече по панагюрски
 
Необходими продукти:
150-200 г краве сирене
100 г панагюрска луканка
1 средна глава кромид лук
1 печена червена чушка
100-150 мл доматен сок
50 г краве масло
1 яйце
червен пипер
черен пипер
магданоз
1 домат
 

Начин на приготвяне:
1
Глиненото гювече се намазва обилно с маслото.
2
Вътре се слага половината от нарязаните лук и чушка, натрошеното наедро сирене и нарязаната на кубчета луканка.
3
След това се слага останалото количество от нарязаните лук и чушки.
4
Залива се с доматения сок и се добавят 2 резена пресен домат.
5
Чуква се яйцето и се овкусява с подправките.
6
Похлупва се и се пече 20-30 минути в загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
Количеството на продуктите може да се промени според вашия вкус и размера на гювечето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта