Гювече с броколи и рулца от раци

Дата: 26.06.2001
Източник: Бон Апети
Гювече с броколи и рулца от раци
 
Необходими продукти:
250 г броколи
6 рулца от раци
2 стръка зелен лук
2 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
5 с. л. бяло вино
1 ч. л. къри
галета за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Гювече с броколи и рулца от рациБроколите се поставят в купа, наливат се 5 с. л. вода. Вари се на пълна мощност на микровълнова фурна 6 минути. В тиган със загрятото масло за 2 минути се запържва нарязаният на колелца лук.
2
Гювече с броколи и рулца от раци 2Подправя се с къри, сол и се налива виното. Когато виното се изпари, се сипва брашното и се запържва около 30 секунди. Добавят се нарязани на колелца рулца от раци и прясно мляко.
3
Гювече с броколи и рулца от раци 3Гювече се намазва с масло и се поръсва с галета. Поставят се отцедените от водата броколи, върху тях се разпределя сместа с рулцата от раци. Поръсва се с галета. Поставя се в студена фурна, която се загрява до 180 градуса. Пече се 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2013
Това е рецепта, която не съм зготвила току що, но която редовно правя, тъй като много ни допада!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта