Хрупкаво патешко с маринована краставица

Дата: 12.03.2012
Източник: Бон Апети
Хрупкаво патешко с маринована краставица
 
Необходими продукти:
2 кг патешки бутчета
30 г пресен джинджифил
1 люта чушка
40 мл тъмен соев сос
1 с. л. захар
3 бр. звездeн анасон
1 пръчка канела
сол на вкус
олио за пържене
за соса:
2 скилидки чесън
10 г пресен джинджифил
2 стръка пресен лук
1 люта чушка
1 с. л. олио
5 г пипер меланж
25 мл соев сос
50 г захар
25 мл ябълков оцет
1 с. л. царевично нишесте
натриев глутамат на вкус
за маринованата краставица:
4 краставици (прави и твърди)
4 скилидки чесън
5 тайландски люти чушки
30 г пресен джинджифил
200 г захар
120 мл ябълков оцет
100 мл олио
10 г пипер меланж
Бон Апети препоръчва:
Оризовото олио е универсално олио, което може да се използва във всичко - от салатни дресинги до пържене при висока температура. Съдържа витамини и антиоксиданти, нежно и леко. Може да помогне за понижаване на холестерола, засилва имунната система, бори се със свободните радикали.
 

Начин на приготвяне:
1
Хрупкаво патешко с маринована краставица
Патешките бутчета се почистват от мазнината и се слагат в тенджера.


2
Хрупкаво патешко с маринована краставица 2
Прибавят се захарта, соевият сос, сол и завързаните в марля люта чушка, звезден анасон, нарязан джинджифил и канела. Покрива се с вода.


3
Хрупкаво патешко с маринована краставица 3
След като се варят около 3 часа, бутчетата се оставят да се охладят, обезкостяват се, като целта е да се запази целостта на месото.


4
Хрупкаво патешко с маринована краставица 4
След това се пържат едно по едно на маслена баня в сгорещено олио, докато станат хрупкави. Изваждат се върху скара, за да се отцеди излишната мазнина.


5
Хрупкаво патешко с маринована краставица 5
Лютата чушка, джинджифилът и чесънът за соса се нарязват наситнио и се запържват в сгорещеното олиото. Слагат се счуканият пипер меланж, захарта, оцета, соевият сос и натриев глутамат.


6
Хрупкаво патешко с маринована краставица 6
Накрая се прибавя царевичното нишесте, разтворено в малко студена вода и след като се сгъсти – наситненият пресен лук. Сваля се от огъня.


7
Хрупкаво патешко с маринована краставица 7
Краставицата се измива и без да се бели, се нарязва на хармоника. От едната страна, по дължината на цялата краставица се правят прорези под ъгъл от 30 градуса,  до средата на зеленчука (без да се допира дъската, т. е. не се режат парчета).

 


8
Хрупкаво патешко с маринована краставица 8
Обръща се, така че прорезите да остават отдолу.  Пак се реже – не под ъгъл, а перпендикулярно, отново до средата, без да се допира дъската.


9
Хрупкаво патешко с маринована краставица 9
Слага се в купа.


10
Хрупкаво патешко с маринована краставица 10
Оцетът и захарта се слагат в касерола на котлона, докато захарта се разтопи. 

 


11
Хрупкаво патешко с маринована краставица 11
С тази смес се залива краставицата. Прибавят се пипера и наситнените джинджифил, чесън и чушки.


12
Хрупкаво патешко с маринована краставица 12
Олиото се сгорещява и с него се залива салатата. Слага се в хладилник и се оставя поне за 2 часа.






Съвети: При варенето на бутчетата се отделя много мазнина. Затова, когато ги извадите и течността се охлади, можете да поставите тенджерата в хладилник. Когато мазнината стегне я отделете в съд и я ползвайте за готвене.

Маринованата по този начин краставица може да издържи 10 дни в хладилник.



Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
рецептатат е страхотнаа,направих я вкъщи и стане невероятнааааа.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Мария в моя магазин има Красна поляна пазар росица маг номер 9 до зоомагазин в средата на розова зграда на два етажа
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Мария, в Метро ще намериш:)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Къде в София продават патешко месо?Рецептата изглежда много вкуснааа
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта