Испанска паеля

Дата: 11.09.2009
Източник: Бон Апети
Испанска паеля
 
Необходими продукти:
100 г свинско филе
2 щипки шафран (куркума)
700 мл рибен бульон (зеленчуков)
250 г ориз
100 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 глава лук
100 г артишок (консервиран)
100 г зелен фасул (консервиран или замразен)
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 домата
100 г сепия (калмар)
100 г скариди (големи)
100 г пилешко месо
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Морските дарове и всички зеленчуци се почистват и измиват. В 1/3 от зехтина се запържват зеленият фасули нарязаните на ленти чушки и артишок.
2
В друг съд с половината от останалия зехтин се запържват свинското и пилешкото месо, нарязани на средно големи кубчета.
3
В съда за паеля се сгорещява останалият зехтин и в него се запържват лукът и чесънът, нарязани наситно. Добавят се вече запържените зеленчуци и нарязаният на кубчета домат. След това се прибавя запърженото месо, сепията и оризът. Бърка се енергично няколко минути, налива се бульонът и се овкусява с шафрана, сол и черен пипер.
4
Най-отгоре се нареждат скаридите. Всичко ври на тих огън, докато оризът поеме бульона. Ястието се сервира в съда, в който е приготвено.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2015
Малки разлики в използваните продукти, но същият превъзходен вкус! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2014
Не сложих артишок , както и скаридите ми не бяха от най - големите, нооо се получи страхотно вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта