Източна пилешка яхния

Дата: 02.04.2002
Източник: Бон Апети
Източна пилешка яхния
 
Необходими продукти:
1 пиле
200 г грах
2 с. л. кетчуп
1 дафинов лист
2 скилидки чесън
3 картофа
10 бр. арпаджик
1 морков
50 г краве масло
50 мл олио
1 ч. л. къри
3-4 с. л. кокосови стърготини
 

Начин на приготвяне:
1
Източна пилешка яхнияПилето се почиства и се нарязва на порционни парчета. Подсушават се, запържват се в олио до златисто и се изваждат. Арпаджикът се залива с вряла вода, след 3 минути се отцежда и обелва.
2
Източна пилешка яхния 2Лукът се нарязва наситно, морковът - на колелца, картофът - на кубчета, а чесънът се счуква. Лукът и чесънът се запържват за минута в олио и масло. Поръсва се с къри и се добавят останалите зеленчуци.
3
Източна пилешка яхния 3Пържат се при непрекъснато разбъркване няколко минути. Пилето се прибавя към зеленчуците и се залива с кокосово мляко, добавят се кетчуп, сол и дафинов лист.
4
Източна пилешка яхния 4Ястието се задушава 20 минути. Слага се грах и се задушава още 10-15 минути.
5
Източна пилешка яхния 5Забележка: Кокосово мляко се приготвя, като кокосовите стърготини се заливат с 1 чаша гореща вода, престояват 5 минути, водата се прецежда и се използва за готвене. Подходяща гарнитура е варен ориз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта