Канапе от патладжани с домати

Дата: 10.11.2009
Източник: Бон Апети
Канапе от патладжани с домати
 
Необходими продукти:
3 патладжана
черен пипер на вкус
2 щипки сол
50 г кашкавал
1 филия хляб
2 домата
2 с. л. зехтин
10 листа пресен босилек (1/2 ч. л. сух)
10 маслини
200 г извара
2–3 с. л. олио
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се нарязват на колелца с дебелина 1 пръст, посоляват се и се оставят за 15 минути, за да се отцеди горчивият сок. След това се изплакват и се подреждат в намазнена тава. Поръсват се с олиото и се пекат по 5 минути от всяка страна в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
2
В купа се смесват изварата, почистените от костилките маслини и накълцаните листа босилек. Сместа се овкусява със солта и черен пипер, налива се зехтинът и се пасира.
3
Доматите се нарязват на тънки колелца и се нареждат върху кръгчетата патладжан. Върху тях с помощта на пош се оформят розички от изварата. Поръсват се с хлебните трохи и настъргания кашкавал.
4
Канапетата се запичат за 10 минути при горно нагряване в максимално загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта