Канелени охлюви

Дата: 22.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
50 мл топла вода
120 мл топло прясно мляко
1 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
50 г краве масло
за намазване и поръсване:
100 г краве масло (на стайна температура)
70 г захар
1 ч. л. канела
за заливката:
250 мл прясно мляко
70 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар (25 г)
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Канелени охлювиМаята се разтваря във водата заедно със захарта. Поръсва се с брашно и се оставя да шупне.
2
Канелени охлюви 2В купа се смесват брашното, солта, млякото и разтопеното масло.
3
Канелени охлюви 3Добавя се шупналата мая.
4
Канелени охлюви 4Замесва се меко тесто.
5
Канелени охлюви 5Оставя се да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение.
6
Канелени охлюви 6Втасалото тесто се разточва в правоъгълна форма с размери 20 х 30 см. Маже се с маслото и се поръсва със захарта и канелата.
7
Канелени охлюви 7Завива се на руло.
8
Канелени охлюви 8Реже се на шайби с дебелина 2 см.
9
Канелени охлюви 9Подреждат се в тава с разреза нагоре.
10
Канелени охлюви 10Заливат се със смесените мляко, захар и ванилова захар.
11
Канелени охлюви 11Десертът се пече 30-35 минути в загрята на 170 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (29)
29.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2016
Аз бих ги направила без заливката с млякото,без нея според мен ще са по-хубави,но всеки има различен вкус.
28.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Още една страхотна рецепта!
27.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2015
Толкова пухкави се получиха,на всички много им харесаха :)
26.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2015
Охлювите станаха много приятни. Но следващия път ще ги пека в по-малка тавичка - може би около 24-26см.
25.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2015
Рецептата се получи много добре и на вкус и на външен вид. Гарнирах канелените охлюви със сладко от горски плодове.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта