Карамелено суфле

Източник: Цветелина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.11.2013
Карамелено суфле
 
Необходими продукти:
400 г карамелизирано подсладено кондензирано мляко
1/2 банан
1 яйце
2 жълтъка
1 щипка сол
2 с. л. брашно
1 с. л. бели шоколадови капки
1 с. л. кафяви шоколадови капки


Начин на приготвяне:
1
Бананът се реже на кръгчета и се слага във фризер да замръзне.
2
Замръзналият банан, яйцето и жълтъците се пасират в чопър, докато бананът стане на по-едни парченца.
3
След това се добавят солта, брашното и шоколадовите капки и се разбърква с бъркалка.
4
Малки купички се намазняват и се набрашняват. В 2/3 от всяка купичка се изсипва от сместа. Чашките се редят в тавичка - без вода.
5
Пекат се в предварително загрята фурната (не по-малко от 10 минути), на 180 градуса, с вентилатор.
6
Съвет: за тези, които не могат да намерят готово карамелизирано подсладено кондензирано мляко то се приготвя като неотворена кутийка подсладено кондензирано мляко се залее във висок съд с вода и се остави да ври 3,5 часа, като периодично се долива вода (кутийката трябва да е залята), а самата кутийка на 1,5 час от варенето се обръща на другата страна (за да се карамелизира равномерно).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: