Карфиол с кедър по ливански

Дата: 30.10.2008
Източник: Бон Апети
Карфиол с кедър по ливански
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
1 к. ч. зехтин
2-3 щипки кимион
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
2-3 скилидки чесън
1 кофичка кисело мляко
50 г кедрово семе
100 г орехови ядки
2 филии твърд хляб
2-3 с. л. зехтин
2-3 листа целина
1-2 скилидки чесън
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиол с кедър по ливанскиГлавата карфиол се накъсва на розички и се потапя в кипнала подсолена вода.
2
Карфиол с кедър по ливански 2В блендер се слагат натрошените филии хляб, кимионът, кедровото семе, ореховите ядки, солта, магданозът и копърът.
3
Карфиол с кедър по ливански 3Прибавят се лимоновият сок, зехтинът, киселото мляко и наситненият чесън и се пюрира.
4
Карфиол с кедър по ливански 4Останалият чесън се нарязва на филийки и се запържва в зехтин.
5
Карфиол с кедър по ливански 5Добавят се целината и карфиолът.
6
Карфиол с кедър по ливански 6Изпържените розички карфиол се сервират в порционна чиния със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта