Къри от карфиол и грах

Дата: 15.11.2004
Източник: Бон Апети
Къри от карфиол и грах
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (1–1,200 кг)
1/2 ч. л. захар
1/4 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. смляна куркума
1/2 ч. л.смлян кориандър
4-5 с. л. олио
200 г кисело мляко
3 кардамонови зърна
2-3 скилидки чесън
1 глава лук
2 домата (200 г)
250 г замразен грах
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Къри от карфиол и грахВ тенджера с 3-4 пръста кипяща вода се поставя гевгир с накъсания на розички карфиол. Карфиолът се сварява на пара под капак за 7-8 минути, след което се добавя грахът. Вари се на пара още няколко минути.
2
Къри от карфиол и грах 2Наситнените лук и чесън се запържват в тенджера с предварително загрятото олио. Подправя се с кардамоновите зърна. Пържи се 2-3 минути, докато лукът се зачерви. След това се ароматизира с куркумата, запържва се леко, поръсва се с кориандъра, пак се запържва и се добавя джинджифилът.
3
Къри от карфиол и грах 3Добавят се нарязаните на малки кубчета домати. Силата на котлона се намалява и доматите се задушават 5 минути под капак. След това се посолява, поръсва се със захарта, налива се киселото мляко. Къкри още 3-4 минути, добавят се карфиолът и грахът. Разбърква се, докато зеленчуците поемат соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта