Карпачо от говеждо филе

Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2005
Карпачо от говеждо филе
 
Необходими продукти:
средната част на телешко бон филе (500-600 г)
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
15 връхчета мащерка
2-3 с. л. горчица
черен пипер и сол на вкус
2 червени чушки
3-4 скилидки чесън
2-3 с. л. сирене "Пармезан"
2-3 щипки сол
50 мл зехтин
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Карпачо от говеждо филе
Червените чушки се нарязват надребно и се поставят във висок съд за пасиране, добавят се чесънът, солта, зехтинът, настъргано сирене "Пармезан". Пюрира се. Налива се лимоновият сок.
2
Карпачо от говеждо филе 2
След като се махне ципата, месото се разрязва на тънко, правоъгълно филе. Овкусява се с горчица, черен пипер и сол. Навива се на руло, което се намазва с горчица и се овалва в наситнените магданоз, копър и мащерка.
3
Карпачо от говеждо филе 3
Увива се в алуминиево фолио. Поставя се във фризер за 5-6 часа, така че да се стегне напълно, но да не замръзне. След това фолиото се отстранява и месото се нарязва на тънки филийки, които се поливат с песто „Иванезе“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: