Кекс с мармалад

Дата: 29.02.2016
Източник: Илияна
ТИТЛА: Чирак
Кекс с мармаладКекс с мармаладКекс с мармаладКекс с мармаладКекс с мармалад
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1/2 ч. ч. олио
1 бакпулвер (или сода бикарбонат)
1 ванилия
2 ч. ч. брашно
1 с. л. какао
мармалад или сладко по избор
 

Начин на приготвяне:
1
Всички продукти (без какаото и мармалада) се смесват и се разбиват добре.
2
Сместа се разделя на 2 равни части.
3
Едната част се сипва в правоъгълна тава и се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, като се проверява с клечка за зъби.
4
Изважда се и се намазва с мармалад или сладко.
5
Отгоре се изсипва останалото тесто, в което сме прибавили какаото.
6
Кексът се връща във фурната и се пече до готовност, на горен реотан, като се проверява с клечка за зъби.
7
Готовият кекс се оставя да изстине и се поръсва с пудра захар.



Съвет:
По желание в сместа може да се добавят счукани ядки. Аз смесих мармалад от шипки и сладко от сини джанки и стана много вкусно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2016
Кексът става много бързо, лесно и е супер вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта