Кейк с тиква

Дата: 01.06.2010
Източник: Бон Апети
Кейк с тиква
 
Необходими продукти:
60 г тиква
30 г краве масло
150 г натурален шоколадов кувертюр
100 мл прясно мляко
20 г акациев мед
40 мл балсамов оцет
карамелени форми за украса
100 г тиква
50 г захар
10 г орехи
25 г стафиди
50 г яйца (1 яйце)
60 г захар
40 мл олио
60 г брашно
10 г какао
2 г канела
1 ванилия
3 г бакпулвер
1 г канела (кора)
 

Начин на приготвяне:
1
Кейк с тикваТиквата за кейка се обелва и се настъргва на едро ренде.
2
Кейк с тиква 2Яйцата се разбиват със захарта, добавят се олиото, брашното, какаото и канелата, разбива се до получаване на хомогенна смес. След това се добавят ванилията, тиквата, бакпулверът, стафидите и наситнените орехи. В предварително намазнените и набрашнени формички се пълнят до половината с готовата смес (при печенето бухват). Пекат се 35–40 минути в предварително загрята фурна на 175–180 градуса. Опитва се с клечка за зъби или дървено шишче и ако не полепва от тестото, е готово.
3
Кейк с тиква 3На водна баня се разтопява шоколадовият кувертюр, залят с млякото. Пюрето се приготвя, като тиквата се почиства, нарязва се на кубчета и се поставя в малко вода, за да се свари, добавят се захарта и кората от канела, вари се до готовност, отцежда се излишната вода и се пюрира, прецежда се през фина цедка и с него се декорира кейкът.
4
Кейк с тиква 4В средата на подходяща чиния се поставя кейкът, обърнат нагоре, залива се с разтопения шоколад, аранжира се с акациевия мед, редуцирания балсамов оцет и карамелени форми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта