Корндог с домашен кетчуп

Дата: 31.05.2013
Източник: Бон Апети
Корндог с домашен кетчуп
 
Необходими продукти:
24 малки кремвирша и вуртсчета
110 г брашно
100 г царевичен грис
150 мл прясно мляко
50 г кисело мляко
1 яйце
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода бикарбонат
олио за пържене
за кетчупа:
1 консерва доматено пюре (400 г)
50 мл бял винен оцет
1/3 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. лук на прах
2 с. л. мед
1/2 ч. л. бял синап
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Корндог с домашен кетчуп
Синапът се стрива в хаванче и се сипва в касерола заедно с останалите продуктите за кетчупа. Оставят се на умерен огън за 30 минути, докато течността се сгъсти. Охлажда се.

 

 


2
Корндог с домашен кетчуп 2
Брашното се смесва с гриса, бакпулвера и солта. Содата се гаси в киселото мляко и заедно с прясното мляко и яйцето се добавят към сухите съставки. Забърква се рядко тесто, като за палачинки.

 

 


3
Корндог с домашен кетчуп 3
Кренвиршите и вурстчетата се потапят в тестото и се пържат на маслена баня до златист цвят.

 


4
Корндог с домашен кетчуп 4
Нанизват се на шишчета и се сервират с кетчупа.


 




Съвет: От тези продукти излизат 24 корндога, предвидени са по 4 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта