Корндог с домашен кетчуп

Точното мезе за бирата
Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2013
Корндог с домашен кетчуп
 
Необходими продукти:
24 малки кренвирша и вурстчета
110 г брашно
100 г царевичен грис
150 мл прясно мляко
50 г кисело мляко
1 яйце
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода бикарбонат
олио за пържене

за кетчупа:
1 консерва доматено пюре (400 г)
50 мл бял винен оцет
1/3 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. лук на прах
2 с. л. мед
1/2 ч. л. бял синап
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Корндог с домашен кетчуп

Синапът се стрива в хаванче и се сипва в касерола заедно с останалите продуктите за кетчупа. Оставят се на умерен огън за 30 минути, докато течността се сгъсти. Охлажда се.

 

 


2
Корндог с домашен кетчуп 2

Брашното се смесва с гриса, бакпулвера и солта. Содата се гаси в киселото мляко и заедно с прясното мляко и яйцето се добавят към сухите съставки. Забърква се рядко тесто, като за палачинки.

 

 


3
Корндог с домашен кетчуп 3

Кренвиршите и вурстчетата се потапят в тестото и се пържат на маслена баня до златист цвят.

 


4
Корндог с домашен кетчуп 4

Нанизват се на шишчета и се сервират с кетчупа.


 




Съвет: От тези продукти излизат 24 корндога, предвидени са по 4 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: